Laatste dag thuis! - Reisverslag uit Haren, Nederland van Mirjam Hul - WaarBenJij.nu Laatste dag thuis! - Reisverslag uit Haren, Nederland van Mirjam Hul - WaarBenJij.nu

Laatste dag thuis!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

30 November 2009 | Nederland, Haren

01/12/2009: The Big Day!

Morgen is het zover: Mirjam goes Down Under!

Ik heb er ongelofelijk veel zin in, maar ik vind het ook wel spannend hoor! Ik realiseer me het bij vlagen, maar het idee dat ik woensdag door Hongkong slenter, en donderdag in hartje Sydney ben, is toch wel heel erg vreemd.
Dan denk ik even aan de ontdekkingsreizigers die maanden lang in barre omstandigheden op schepen zaten om in Oceanië te komen, en dat ik morgen op Schiphol met mijn backpack aan kom zeulen, incheck en het vliegtuig binnen loop, die mij met alle luxe uiteindelijk bij Sydney aan de grond zet. Maar beter dat ze toen nog niet wisten dat het ook ooit zo zou kunnen gaan…

Maargoed: Hoe ziet morgen mijn dag eruit?
Mijn reis begint in de trein op het Harense station. Om 7.10 (of 6.10… daarover zal ik nog even moeten nadenken) vertrekt de trein. Het is een intercity die ons tot de vertrekhal in Schiphol brengt. Hoe ideaal! Om 8.45 of 9.45 komen we daar aan. Vervolgens moeten we even zoeken naar het loket van Cathy Pacific, de Australische luchtvaartmaatschappij. Daar staan als het goed is ook de mensen van de organisatie. We gaan met een groepsvlucht met zo’n zeven Nederlanders, waar we de eerste 5 dagen mee op trekken in Sydney.
Daarna is het dan tijd om afscheid te nemen van Jaap en mama. Hoe neem je afscheid van je ouders waar je je hele leven al mee in één huis woont, om vervolgens voor zeven maanden erop uit te gaan? Morgen zal ik het beleven ;)
Het vliegtuig vertrekt om 13.15. Dus mocht het net zo helder weer zijn als vandaag, werp rond deze tijd even een blik omhoog, en wie weet zie je mij als héél klein stipje verwdijnen in de lucht :)

Het lijkt me heerlijk, de grote sprong te nemen en er zo op uit te trekken. Ik voel een soort van onrust dat ik echt weg wil, ik moet - ik kan - ik ga!
Onafhankelijkheid, dat lijkt me zo fantastisch. Zélf bepalen wat je doet, waarheen je gaat. Zélf je eigen weg gaan. Voor zeven maanden lang alles achter je te laten, en een compleet nieuwe wereld betreden. Ontdekken. Leren. Ervaren. Het lijkt me geweldig.
Ik citeer even een Loesje uitspraak die hier goed bij past: ‘Leven is het meervoud van lef.’ Heb het lef het te doen, ervoor te gaan.

Vanaf groep acht roep ik het al: ‘Het lijkt me zo mooi om naar Australië te gaan!’ En pap en mam maar denken: ‘Ach, dat gaat vanzelf over…’ Maar nee, mijn droom komt uit –ha!- , en morgen ga ik!

Dit grote avontuur ga ik beleven met een super lieve vriendin Iris, waarmee ik al vanaf de eerste klas van de middelbare school mee op trek. Het idee speelt pas een jaar dat we samen naar Australië zouden gaan. Ik vind het echt ontzettend leuk dat ik dit avontuur met haar kan delen. Iris gaat altijd recht op haar doel af en doet gewoon wat ze doet. Dat is de perfecte spiegel tegenover de soms moeilijk en complex denkende Mirjam, die altijd veel twijfelt en dubt bij het maken van keuzes.

Je kunt mijn voetstappen die ik achterlaat in Australië volgen door wekelijks even op mijn blog te kijken. Hoe verandert dit brave Harense meisje in een avontuurlijke Australian Backpacker? Hier zul je het lezen! ;)

Voor mij is het leuk om te weten wie mijn blog allemaal leest, dus wil je even een berichtje achter laten als je mijn verhaal gelezen hebt?

Liefs!
Mirjam

• 30 November 2009 - 13:13

Iris:

Een eer dat ik -je reisbuddy in hart en nieren- als eerste een berichtje mag achterlaten!
    Mooi stukje, can't wait en...
    SEE YOU TOMORROW!!! :D
    Veeeel liefs

• 30 November 2009 - 15:49

Jaap:

tussen nu en 27 juni 2010 is het 209 nachtjes slapen..... Geniet van deze geweldige tijd, en laat af en toe wat van je horen.....

• 30 November 2009 - 18:15

Ester:

Hee!

Heel veel plezier!!!:)
    Ook al zie ik je vanavond nog eventjes;)

Liefs!

• 30 November 2009 - 18:34

Nikolaas:

ik wens je heel veel plezier, en ik ben erg benieuwd naar al je verhalen en avonturen!
    fijne reis en tot ooit!
    (k)

ps. als je iets te doen wilt hebben voor tijdens de reis, mag je altijd mijn sokken nog op orde brengen? hahaha

• 30 November 2009 - 21:40

Peter,claris& Boys:

Wel erg spannend allemaal hoor! Heel veel plezier en we zullen je zeker volgen.

Liefs ook voor je reismaatje.

• 01 December 2009 - 07:55

Arianne:

heey Mirjam!

Onwijs veel plezier en geniet er van! (dat gaat ongetwijfeld goedkomen denk ik) zoals ze in Cambodja zeggen : sok sap baai! (=Veel geluk!)

liefs, Arie

• 01 December 2009 - 13:13

Chantal Kalk:

Hey meid!

Heel veel plezier de komende maanden! Geniet ervan!

Xx

• 01 December 2009 - 14:39

Peter:

Hey Mirjam,
    Maak er een mooi backpackreis van en geniet van alles!
    Bij AH zullen we je missen hoor..
    Groetjes X Peter

• 02 December 2009 - 16:41

Mama:

Lieve Mir,

We volgen je vlucht. Zojuist vertrokken uit Hongkong. Zit je erin?

Liefs,mama

• 02 December 2009 - 19:36

Ditty:

Hoi Mirjam,
    Ik vraag mij af waar je nu bent. Lieve groeten

• 02 December 2009 - 19:38

Annemiek En Hanna:

Hallo Mirjam,

Wij hebben het gelezen en zijn heel benieuwd naar je verdere verhalen! We wensen je een supertijd toe!

• 02 December 2009 - 22:25

Pia:

Hoi Mir,

leuk bericht, nu al!
    zie er naar uit om al de verhalen van al jullie avonturen te lezen.

dikke smok!

• 03 December 2009 - 15:24

Jeannetdeetman:

hoi mirjam,
    heb net je moeder aan de lijn gehad met positieve berichten. het zal allemaal wel overweldigend zijn de komende tijd. we leven en lzen met je mee. een knuffel ook voor iris. heel veel moois gewenst.
    groetjes, jeannet.

• 03 December 2009 - 18:55

Annelinde & Dieke :

hoi mirjam

nu lig jij te slapen en lezen wij je leuke brichtje. de 1e indrukken heb je gehad Hongkong en Sydney!!
    nog 206 dagen mag / kan je genieten!!
    van de kangeroes en de mooie natuur

groetjes aan Iris!!
    veel plezier met z'n 2